header

Deelnemerbijeenkomsten

De agenda begint weer vol te lopen met allerlei ANLb deelnemerbijeenkomsten. Doet u ook mee?

Lerend beheren, zo houden we koers op het doel om meer ecologisch resultaat mogelijk te maken met agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Onze veldmedewerkers begeleiden onze 1300 deelnemende boeren en particulieren om koers te houden, maar het delen van kennis en ervaring onderling is minstens zo belangrijk. Daarom organiseren we dit jaar weer ruim 50 veld- en informatiebijeenkomsten voor onze ANLb deelnemers.

Waar het tijdens de deelnemerbijeenkomsten in de eerste drie jaar van het ANLb vooral ging over het herkennen van soorten, het bepalen waar je je als deelnemer precies voor wil gaan inzetten en hoe je daaraan kunt gaan werken, gaat het nu steeds meer over praktische zaken in het beheer waar boeren en particulieren tegenaan lopen, en uitdagingen en risico's die wij zien in de beheerpraktijk. Alles met het oog op het doel: meer ecologisch resultaat.

We zien dat bijna alle deelnemers aansluiten bij één of meerdere deelnemerbijeenkomsten. En dat ze allemaal enthousiast bijdragen aan de dialoog en genoeg inspiratie meenemen om zelf toe te gaan passen. Dit is lerend beheren in de praktijk.

Hoe werkt het
Deelnemers ontvangen persoonlijke uitnodigingen per e-mail voor  bijeenkomsten die voor hun interessant zijn. We bepalen dit aan de hand van de locatie waar het beheer ligt en de bijeenkomst plaatsvindt, en het type beheer dat zij in 2019 hebben. Wij versturen uitnodigingen voor bijeenkomsten gemiddeld 3 weken voordat de bijeenkomst plaatsvindt.

Daarnaast kan iedereen ten alle tijden de agenda op onze website raadplegen voor een overzicht van de komende deelnemerbijeenkomsten. Er worden in deze periode bijna wekelijks aanvullingen gedaan.

Aanmelding is verplicht. Maak gebruik van het juiste aanmeldformulier op onze website. De link staat bij het agenda-item en in de e-uitnodiging.

Overigens zijn ook niet-ANLb deelnemers welkom tijdens nagenoeg alle bijeenkomsten. Er zijn nog geen reacties geplaats. Reageer op dit bericht


Voorbeweiden? Vogelbeweiden!

(04 November 2019)

De weidevogelman (van Stichting Weidegang) stuurt regelmatig actuele nieuwsberichten over weidevogelbeheer. Dit is de update van 30 augustus jl. Lees verder

Steenuilenkasten actie

(01 October 2019)

Al onze ANLb deelnemers kunnen nu via Natuurrijk Limburg een goede steenuilenkast verkrijgen, met korting. Maar let op: OP = OP! Lees verder

Like us on Facebook
Volg ons op Twitter