header

NVWA controles

Mogelijk wordt uw ANLB perceel of landschapselement dit jaar bezocht door een medewerker van de NVWA. Deze medewerker controleert of u aan de beheereisen van het ANLb pakket hebt voldaan.

De NVWA controleert op zaken als: het hanteren van de rustperiode grasland, het afzien van bemesting, het opruimen van snoeimateriaal, etc. De medewerker van de NVWA koppelt eventuele onvolkomenheden terug naar Natuurrijk Limburg. Indien nodig neemt uw veldmedewerker naar aanleiding hiervan nog contact met u op.

Indien u in gesprek raakt met de medewerker van de NVWA is het goed om in gedachten te houden dat deze medewerker slechts op enkele punten controleert en niet op de hoogte is van alle (beheer)afspraken die u met de veldmedewerker hebt gemaakt.

In het geval dat boetes aan de orde zijn, komen deze terecht bij Natuurrijk Limburg. Deze worden alleen doorberekend aan de deelnemer indien wij constateren dat dit terecht is. De impact op het doelbereik (meer ecologisch resultaat) is hierbij leidend. Sanctie en herstel zal altijd in goed overleg met de betreffende deelnemer afgehandeld worden.

Bij vragen of twijfels kunt u zich uiteraard wijden tot uw veldmedewerker.  Er zijn nog geen reacties geplaats. Reageer op dit bericht


Hommellandschap

(17 April 2019)

Met het initiatief Hommellandschap Geuldal komen we samen in actie voor een heus hommellandschap. Lees verder

Like us on Facebook
Volg ons op Twitter