header

Steenuilenkasten actie

Al onze ANLb deelnemers kunnen nu via Natuurrijk Limburg een goede steenuilenkast verkrijgen, met korting. Maar let op: OP = OP!

UITVERKOCHT
Wegens groot succes zijn reeds alle 50 steenuilenkasten uitverkocht. Het is niet meer mogelijk om een bestelling te doen.

Interesse
Indien er voldoende interesse is, zal eind 2020 een volgende steenuilenkasten actie gehouden worden. U kunt nu al een interesseformulier invullen. Klik hier voor meer informatie.

 

ORIGINELE TEKST VAN DIT NIEUWSBERICHT (GEDATEERD)

Er zijn honderden ANLb deelnemers met hoogstamfruit-, knot- en andere bomen die zeer geschikt zijn voor de Steenuil. Daar waar de Steenuil voorkomt, kunnen deelnemers via Natuurrijk Limburg een goede steenuilenkast bestellen voor een kleine prijs.

Het betreft een Steenuilenkast die is gebaseerd op de adviezen van de Steenuillenwerkgroep Limburg. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de kast beschermd is tegen toegang door bijvoorbeeld marters. De kasten zijn gemaakt van Europees Naaldhout (FSC Keurmerk) en gemaakt in een bedrijf waarin mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Deelnemers kunnen een steenuilenkast bestellen via het bestelformulier. De kosten bedragen voor ANLb deelnemers € 50,- inclusief BTW.

Wie handig is, kan natuurlijk ook zelf een steenuilenkast maken. Wij raden dan aan om deze instructie hiervoor te gebruiken. Het enige wat wij anders zouden doen is hout gebruiken in plaats van multiplex, zoals deze bouwtekening voorstelt.

De verdere procedure
Indien u het bestelformulier hebt ingevuld gaat u akkoord met de voorwaarden (rechts uiteengezet op het formulier). U ontvangt binnen een maand een factuur thuis. Op het moment dat wij uw betaling ontvangen hebben, kunnen wij overgaan tot bezorging of ontvangt u bericht dat u uw steenuilenkast kunt komen ophalen. Bezorging kan ook via uw veldmedewerker gebeuren, tegen bezorgkosten. Het ophangen van de steenuilenkast vindt plaats op eigen verantwoordelijkheid en eigen risico. U zult van ons een duidelijk instructie ontvangen en veiligheidsvoorschriften.

Financiering
Een goede steenuilenkast kost normaal tussen de € 120,- en € 150,-. Wij kunnen deze echter aanbieden voor een gereduceerd tarief omdat wij via Stichting IKL Limburg gebruik kunnen maken van cofinanciering van de provinciale Subsidie Inrichting Landelijk Gebied (SILG). Dat brengt de kosten terug tot ongeveer € 67,- inclusief BTW. Natuurrijk Limburg sponsort zelf vervolgens nog € 17,- per kast, waardoor we de Steenuilenkast kunnen aanbieden voor € 50,- inclusief BTW. Dit is overigens wel zonder eventuele bezorgkosten (maar ook deze bedragen slechts € 5,-).Er zijn nog geen reacties geplaats. Reageer op dit bericht


Patrijzen nieuwsbrief

(04 June 2019)

Natuurrijk Limburg werkt samen met andere partijen voor oa. de patrijs in Limburg. Vanuit deze samenwerking verschijnt regelmatig de Patrijzen... Lees verder

Weide- en akkervogelupdate

(15 May 2019)

Coördinator van Vogelwerkgroep Nederweert Willem Maris stuurt regelmatig een update rond in het weide- en akkervogelseizoen. Deze delen we graag... Lees verder

Like us on Facebook
Volg ons op Twitter