header

Tijd voor landschapsbeheer

Het meeste landschapsbeheer wordt het beste uitgevoerd in september/oktober, of in ieder geval niet in het voorjaar. De handen uit de mouwen dus de komende maanden!

Foto Harm Kossen

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn enkele uitzonderingen:

  • Zet in de periode oktober/november/december  uw knip- en scheerheggen terug, tenzij er Hazelmuizen in uw heg zitten. Doe dan het beheer in januari/februari/maart.
  • Het snoeien van hoogstamfruitbomen kan gedurende de hele winter plaatsvinden. Het vroege voorjaar is echter de beste periode. Dagen zonder strenge vorst en met droog weer zijn het meest geschikt.
  • Bagger 2/3 van de poel uit in oktober en haal te dichte begroeiing weg. Het bagger één dag op de rand van de poel laten liggen zodat de dieren er uit kunnen kruipen en voer het vervolgens af (om brandnetels e.d. te voorkomen). Klik hier voor meer informatie over poelenbeheer.

Melden uitgevoerd landschapsbeheer
Heeft u beheer uitgevoerd op uw ANLb landschapselementen? Meld dit dan direct na uitvoering middels DIT FORMULIER.

Nog enkele praktische tips:

  • Verwerk (delen van) vrijkomend snoeihout als takkenhopen op uw perceel, dat is goed voor de biodiversiteit.
  • Door de jonge aanplant van (maas)heggen in de winter terug te zetten, zullen de struiken ook onder aan de stam uitspringen. Hiermee voorkom je dat de heg aan de onderkant kaal wordt.


Twijfelt u over de gemaakte afspraken met uw veldmedewerker over het maatwerk beheer? Of loopt u tegen praktische of ecologische vragen aan? Schroom dan niet om contact te zoeken met uw veldmedewerker.  Er zijn nog geen reacties geplaats. Reageer op dit bericht


Hommellandschap

(17 April 2019)

Met het initiatief Hommellandschap Geuldal komen we samen in actie voor een heus hommellandschap. Lees verder

NVWA controles

(16 April 2019)

Mogelijk wordt uw ANLB perceel of landschapselement dit jaar bezocht door een medewerker van de NVWA. Deze medewerker controleert of u aan de... Lees verder

Like us on Facebook
Volg ons op Twitter