Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW), geefT GRATIS adviezen aan boeren en tuinders!

Wist je dat het DAW Kennisprogramma een uitgebreid aanbod bevat waar jij vaak gratis gebruik van kan maken? Zie de mogelijkheden hieronder.

• Gratis Bodemadvies
Boeren en tuinders kunnen nu gratis advies aanvragen over diverse bodemgerelateerde kwesties. Denk aan problemen met gewasgroei, bodemverdichting, te natte of te droge percelen, of tegenvallende opbrengsten. Bekijk de bijgevoegde flyer (pagina 1) of klik  hier

DAW_Bodemadviezen_N-min_ONLINE

• Gratis N-mineraalmetingen
Naast een bodemadvies kunnen boeren die akkerbouwgewassen of snijmais verbouwen nu ook gratis N-mineraalmetingen laten uitvoeren. Op deze manier wordt inzichtelijk hoeveel minerale stikstof er beschikbaar is voor het gewas én na de teelt in de bodem achterblijft. Zie voor meer informatie de bijgevoegde flyer (pagina 2).

• Onderzoekers de Boer op
Tot 1 juli 2024 is het mogelijk voor boeren en tuinders om in gesprek te gaan met een onderzoeker over vraagstukken met betrekking tot bodem, water en klimaatadaptatie, afhankelijk van het beschikbare budget. Is er behoefte om in de regio eens met een groep boeren en onderzoekers te sparren over een bepaald probleem? Klik dan hier voor meer informatie of bekijk de bijgevoegde flyer.

DAW_FlyerA4_Onderzoekersdeboerop_2023 (1)

• Excursies
Wist je dat er ook veel excursiemogelijkheden zijn? Zo kun je de Boerderij van de Toekomst bezoeken, de velddemo’s met loonwerkers bekijken of een kijkje nemen op één van de

DAW-demobedrijven. Vergeet ook vooral niet om eens langs te gaan tijdens een bijeenkomst van het Bodemteam bij jou in de regio.

• Online cursus
Een handige tip voor boeren en tuinders die meer willen weten over het telen van groenbemesters is deze (gratis) online cursus. In deze cursus worden de belangrijkste redenen voor het telen van groenbemesters behandeld en leggen we uit hoe je de juiste keuze kunt maken.