Natuurtalent gezocht! Veldmedewerker met passie die “groen en geel ziet”

We zoeken jou Natuurlijk!

Jij bent toch die collega die wij Zoeken. Een gezellige collega die oog heeft voor de natuur, die buiten van binnen kent en die buiten als het nieuwe binnen wil gaan ervaren. Voor ons team van veldmedewerkers zoeken wij die collega. Een echt buitenbeentje!

Wie zijn wij?

Natuurrijk Limburg is een coöperatie met 1300 agrarische grondeigenaren die opgericht is in 2013. Wij zijn gehuisvest in Roermond aan de Steegstraat 5 op het Ondernemersplein. Ons werkgebied betreft geheel Limburg.

Kort en krachtig

Coöperatie Natuurrijk Limburg staat voor ‘het realiseren van een gezonde natuurinclusieve landbouw’. Dit wil zeggen: het komen tot een economisch verantwoorde landbouw die in balans is met een rijke (functionele) biodiversiteit en de daartoe te stellen kwaliteitseisen aan de natuurlijke omgeving (i.e. bodem, water, klimaat, landschap en leefmilieu).

Wat is onze taak?

Wij zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van het agrarisch natuur en landschapsbeheer, het ANLb in Limburg. Natuurrijk Limburg is het enige agrarische collectief in Limburg en maakt deel uit van een landelijk netwerk Boerennatuur van 40 collectieven.

Wie ben jij?

Je 2e natuur is de natuur! Je hebt veel veldkennis ook als deze nog nooit professioneel hebt toegepast. Je komt al je hele leven veel en graag in de natuur. Dan zie jij dingen die je buurman en vrienden niet zien. Jij kijkt nadrukkelijk ergens naar en bedenkt waarom je ziet waar je naar kijkt.

Jij hebt oog voor details bij verschillende plant- en diersoorten. Natuurkennis opdoen door je waarnemingen vast te leggen doe je graag, ook in je vrije tijd tijdens het wandelen, je vakantie of misschien wel een specifiek bezoek aan een gebied waar je opzoek gaat naar speciale soorten. Verras ons met je kennis en kijk op de natuur.

 

Goed kunnen schakelen 

Weer of geen weer, jouw dag is goed als je weer je werk buiten hebt kunnen doen. Onze nieuwe collega is een collega die de diversiteit onder de agrariërs goed aanvoelt. Die goed kan schakelen in de diverse situaties aan de verschillende keukentafels. Iemand die naast zijn groene hart ook sociale skills bezit en deze met veel plezier inzet bij de gesprekken met onze leden en kandidaat leden.

Met wie kom je in deze job regelmatig in contact?

Laarzen in de auto, verrekijker op het dashboard en eropuit om onze leden te bezoeken en samen op hun agrarische gronden de actuele situatie te bespreken of kennis te maken met potentiele nieuwe leden.

Je geeft graag gevraagd en ongevraagd advies. Je hebt net zoals je collega’s Rik, Koen, Frans, Anke en Pieter te doen met een diversiteit aan mensen van agrariër tot gemeenteambtenaar en van tbo’s (terrein beherende organisaties) tot de particulier die agrarische gronden bezit.

Een diversiteit aan contacten die samen willen gaan voor de natuur, of die nog een duwtje in de rug nodig hebben om de kanteling te maken naar natuurinclusieve landbouw en de verbetering van de biodiversiteit in Limburg. Dit spreekt jou aan en dat gaat je goed af, naast een ecologische kennis die als basis moet dienen in de gesprekken met de agrariërs.

 

Rik, veldmedewerker, “je CV zegt niet alles”

“Denk je dat je niet geschikt bent voor een baan als veldmedewerker omdat je geen ervaring hebt in de landbouw? Laat dat je niet tegenhouden! Bij Natuurrijk Limburg zijn we op zoek naar mensen met een passie voor natuur en ecologie, en we zijn bereid om te investeren in jouw ontwikkeling.”

Inwerken en “onboarding” procedure

Je krijgt voldoende tijd om in te werken waar je collega’s je meenemen in de praktijk en je samen met je collega’s een indruk krijgt van de verschillende ANLb pakketten en werkwijze van onze veldmedewekers. We zullen je introductieperiode goed voorbereiden en je laten proeven van alle facetten van een veldmedewerker.

 

Koen, veldmedewerker, “Je kunt ook van binnen naar buiten denken”

“Ben je op zoek naar een carrièreswitch en wil je je passie voor natuur en ecologie omzetten in een beroep? Solliciteer dan nu als veldmedewerker bij ons team! We zijn op zoek naar natuurlijk talent en bieden opleiding en ontwikkeling om je te helpen groeien in je nieuwe rol.”

“Creativiteit gewenst”, zegt Rik

“Het werk is afwisselend, zowel inhoudelijk als qua dag- en weekindeling. Je bent vooral bezig met ecologie, de landbouwpraktijk en wet- en regelgeving in de landbouw. Dit geeft aan dat je je wel aangetrokken moet voelen tot bovenstaande onderdelen en jij ook goed bent om deze zaken om te zetten naar werkbare praktische maatregelen die de biodiversiteit stimuleren. Je voelt goed aan hoe je dit aanpakt bij de verschillende deelnemers. Dat is de creativiteit maar ook zeker flexibiliteit die je mag inzetten en je baan ook zo afwisselend maakt.”

“Luisteren en alle soorten koffie lusten, dat is onderdeel van het veldwerk.”

“Dit maakt dat je niet alleen over ecologische kennis moet beschikken maar ook over de nodige sociale vaardigheden. Geen een dag, maar vooral geen enkele kop koffie is hetzelfde, zelfs geen deelnemer is hetzelfde in dit werk!” Is de ervaring van Koen. Je zult in je werk ook bezig zijn met het vastleggen van zaken in een administratie. Wees gerust, dit willen we met goede tools tot het minimum beperken.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt?

Wil je zien of deze job en de collega’s bij je passen? Dan hebben wij een mogelijkheid om koffie te komen drinken en met één van onze veldmedewerkers op pad te gaan. Een eerste indruk van de praktijk te krijgen en kennis kunt maken met de mensen achter Natuurrijk Limburg. Tenslotte is veldwerk ook teamwork.

Wat neem jij mee in je rugzak en wat kun je ermee doen?

Voor de functie van veldmedewerker die het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb) met boeren gaat bespreken, zijn er verschillende basis vereisten, maar verras ons met een out off the box profiel. We horen graag waarom dit past bij deze functie.

Waarom zou je bij Natuurrijk Limburg aan de slag gaan?

Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie in een natuurlijke werkomgeving, waarbij je samen met je collega’s een belangrijke rol speelt in het verbeteren van de biodiversiteit in Limburg.  Deze job betreft een fulltime job van 36 uur.

Ben jij klaar voor een uitdagende baan waarbij geen dag hetzelfde is? Solliciteer nu of neem contact op met onze veldmedewerker Rik of Koen.

maak een uitdagende brief, video of een andere creatieve presentatie van jezelf en geef aan waarom jij ons team zou willen versterken en waarom Anke, Rik, Koen, Pieter en Frans graag met je op pad gaan. Als bijlage een CV van maximaal één A4.

Solliciteer dan nu op de vacature veldmedewerker bij Natuurrijk Limburg via:

sollicitatie@natuurrijklimburg.nl

Rik Schreurs: +31 6 55 20 57 02

schreurs@natuurrijklimburg.nl

Koen van Weelden: +31 6 82 09 50 85

weelden@natuurrijklimburg.nl

We kijken uit naar je reactie

Je kunt je sollicitatie insturen tot vrijdag 6 oktober 2023

Onze eerste gesprekken worden gepland in de week van 16 oktober.

We waarderen de tijd en moeite die elke kandidaat in zijn of haar sollicitatie steekt. Daarom zorgen we ervoor dat elke sollicitant, ongeacht de uitkomst, een reactie van ons ontvangt. We kijken ernaar uit om jouw sollicitatie te ontvangen.

Ben je bereid om in onze Natuurrijk Limburg auto de deelnemers te bezoeken?