Dialoogsessie agroforestry tussen boeren en beleidsmakers 1 december

Dialoogsessie agroforestry

Wanneer: vrijdag 1 december

Waar: BoeBaDoe Farm is Haambergweg 14 in Beringe

Programma:  12.30 uur en duurt tot 16.30 uur

Aanmelden via: Willem Hendriks

Mail: willem.hendriks@zlto.nl

Telefonisch: 06-29606143

 

ZLTO organiseert op vrijdag 1 december samen met het Agroforestry netwerk Nederland en Agroforestry netwerk Limburg bij BoeBaDoe Farm in Beringe een dialoogsessie om de kansen, uitdagingen en knelpunten van agroforestry te bespreken.

Praktijkvoorbeelden

Dat wordt gedaan aan de hand van praktijkvoorbeelden van enkele ondernemers die bezig zijn met agroforestry. Bovendien zullen enkele beleidsmakers hun visie op agroforestry toelichten, waarna we gezamenlijk in gesprek gaan om een beter begrip te creëren en mogelijke oplossingen te verkennen.
Experimenteren

Agroforestry groeit snel in populariteit en wordt gezien als een veelbelovende vorm van landbouw. Steeds meer agrarische ondernemers raken geïnteresseerd, en velen zijn al aan het experimenteren. Hoewel agroforestry relatief nieuw is in de landbouw en niet altijd in het huidige beleidskader past, heeft de overheid de ambitie om het areaal agroforestry flink te vergroten.

Diversiteit

De ideeën over de invulling van agroforestry lopen sterk uiteen. In de praktijk zien we diverse toepassingen, elk met zijn eigen uitdagingen. Deze diversiteit maakt agroforestry boeiend, maar maakt ook de integratie in beleid ingewikkeld. Dit leidt tot onduidelijkheden voor boeren en beleidsmakers. Voor de ZLTO en de agroforestry netwerken een reden om de bijeenkomst te houden.

Aanmelden

Het programma begint om 12.30 uur en duurt tot 16.30 uur. Het adres van BoeBaDoe Farm is Haambergweg 14 in Beringe. Aanmelden is gewenst wegens beperkte capaciteit. Voor aanmelden of meer informatie, neem contact op met Willem Hendriks via willem.hendriks@zlto.nl of 06-29606143.