Excursie Sortimentstuin Wageningen (Randwijk) 19 september

Dankzij de voorbereiding van Marcel Rutten van het Nederlands Fruit Netwerk – Oerakker deoerakker.nl mogen we op 19 september exclusief een kijkje nemen achter de schermen van het Centrum voor Genetische Bronnen (CGN). Een levende collectie zeldzame bomen en genenbank bomen en struiken.

Marcel leidt ons rond over de sortimentstuin van de Wageningen Universiteit waar deze rassen voor de toekomst bewaard worden. Kijk hier eens voor een eerste indruk.

CGN-appelbomen in de bloei – WUR

NU aanmelden!

Meld je snel aan voor deze activiteit zodat we het carpoolen kunnen regelen.

Klik hier om in te schrijven voor de excursie

Fruit-determinatiedagen (vooraankondiging)

Het NFN organiseert twee fruit-determinatiedagen in Limburg. Je kan op deze dagen met appels en peren uit je boomgaard naar een panel van deskundigen dat je vertelt welke rassen dit zijn.

Activiteiten op de Torenmolen van Gronsveld en Stokshof Baexem

zondag 17 september vindt deze activiteit op de Torenmolen van Gronsveld plaats en op 1 oktober op de Stokshof (Baexem). Voor beide dagen is het mogelijk om met mooie fruitinitiatieven op deze activiteit aan te sluiten.

Basiscursus snoeimeester

Voor de eerstvolgende basiscursus snoeimeester in Sittard zijn nog drie plekken over. Meld je aan als je interesse hebt zodat we de data kunnen gaan prikken.

Contactpersoon:

Jan Kluskens
Kwartiermaker Steunpunt Landschapsbeheer
Stichting het Limburgs Landschap
Rijksstraatweg 1, 5943 AA Lomm
( 077-4737575 | 06-57652011 * j.kluskens@limburgs-landschap.nl | www.limburgs-landschap.nl |