Natuurrijk Limburg bij Holland van Boven

Natuurrijk Limburg viert binnenkort haar 4e verjaardag. Op zondag 2 augustus stond het hoogkwalitatieve product dat wij leveren aan de maatschappij – natuur en landschap – daarom centraal in het televisieprogramma ‘Holland van Boven’ op SBS6.

Natuurrijk Limburg geeft alweer bijna vier jaar op zeer professionele wijze, uitvoering aan de regeling Agrarisch Natuur- en landschapsbeheer samen met haar 1300 deelnemers. Via de regeling ontvangen boeren en particulieren een vergoeding voor het hoogkwalitatieve product dat zij leveren aan de maatschappij: natuur en landschap. Waar producten van de boer door de consument in de winkel betaald worden, wordt dit product door de consument in de vorm van belastinggeld betaald.

De collectieve uitvoering van de regeling levert – in vergelijking met het verleden – veel winst in efficiëntie en effectiviteit op met zichtbare resultaten buiten. Dit wordt door steeds meer partijen gezien. Zondag 2 augustus 2020 besteedde het televisieprogramma ‘Holland van Boven’ op SBS 6 daarom aandacht aan het werk van Natuurrijk Limburg.

In het item vertelt de nieuwe voorzitter van Natuurrijk Limburg Thijs Rompelberg over het werk van al haar leden. Eén van die leden is Henny Hartmann die in het programma vol trots vertelt over zijn inzet om Limburg een stukje mooier en natuurrijker te maken.

Klik hier om het item terug te kijken