prijsvraag ‘Limburg Mooier Groen’. Maak kans op €5000,- voor een goed idee!

Win €5.000 euro met de prijsvraag ‘Limburg Mooier Groen’

Steunpunt Landschapsbeheer zoekt inspirerende, door vrijwilligers uit te voeren, landschapsprojecten in Limburg.

Samen met je buurt

Wil je zelf of met een vrijwilligersgroep een dorpsboomgaard, belevingsbosje of landschapselement aanleggen in het buitengebied of je eigen dorp/stad en heb je (financiële) ondersteuning nodig bij de realisatie van het project? Steunpunt Landschapsbeheer van Het Limburgs Landschap lanceert  ‘Limburg Mooier Groen’.

Een prijsvraag waarmee het Steunpunt de Limburger wil enthousiasmeren om aan de slag te gaan in zijn eigen omgeving en zo Limburg mooier groen te maken. Het initiatief wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij die via Het Limburgs Landschap vrijwilligersinitiatieven ondersteunt.

Projecten met impact

“We zijn op zoek naar inspirerende projecten die impact hebben, een bijdrage leveren aan het verbeteren van de biodiversiteit en mensen activeert om aan de slag te gaan”, aldus Jan Kluskens, kwartiermaker van Steunpunt Landschapsbeheer. “De prijsvraag is bedoeld om drempels te slechten die de uitvoering van bijvoorbeeld een belevingsbosje, plukwei of poel in de weg staan”.

Opening van het Landschapsbeheerseizoen

De projecten worden door een jury beoordeeld. Uiteindelijk krijgen vier groepen de kans om hun project te presenteren tijdens de ‘Opening van het Landschapsbeheerseizoen’ te Beegden op zaterdag 28 september. De aanwezigen in de zaal hebben de beslissende stem en kiezen uiteindelijk het meest aansprekende project.

Behalve de prijsvraag kunnen groenvrijwilligers uit heel Limburg deze dag elkaar ontmoeten tijdens diverse inspirerende lezingen & workshops en in de middag deelnemen aan een excursie op de Beegderheide. Mee doen met jouw idee, project of initiatief? Klik voor meer informatie op deze link.

Steunpunt Landschapsbeheer

Het Steunpunt Landschapsbeheer van Het Limburgs Landschap ondersteunt met hulp van de Provincie Limburgse groenvrijwilligers in natuur en landschap. Hiervoor organiseert het Steunpunt cursussen, brengt mensen bij elkaar, leent gereedschap uit en geeft ze met deze prijsvraag ook nieuwe initiatieven een kans.