Tour de Boer zondag 3 september 11.00-17.00 uur omgeving Eijsden-Margraten

Tweede editie tour de boer, Natuurrijk Limburg present

Vijf Zuid-Limburgse boerengezinnen openen op zondag 3 september van 11 tot 17 uur hun deuren voor het grote publiek tijdens de tweede editie van Tour de Boer. Een mooie kans voor een fiets- of wandeltocht in de omgeving van Eijsden-Margraten en om zelf eens een kijkje te nemen op een agrarisch bedrijf.

Het karakter van Zuid-Limburg, met de glooiende heuvels, wuivende akkers, fruitboomgaarden, groen grasland en koeien in de wei wordt voor een groot deel bepaald door onze boeren en tuinders. ‘Het beeld dat bij velen op het netvlies verschijnt bij de gedachte aan Zuid-Limburg is mooi en idyllisch’, zegt Jean-Paul van Aubel, voorzitter van LLTB-regio Zuid-Limburg. ‘Maar laten we niet vergeten dat achter dit plaatje bedrijven en gezinnen staan die essentieel zijn voor het behoud van dit landschap.’

Programma 11.00-17.00 uur

Aan de tweede editie van Tour de Boer doen vijf bedrijven mee:

  1. Landbouwbedrijf Lemlijn (Mheer)
  2. Pensionstal Scheepers (Banholt)
  3. Akkerbouwbedrijf Van den Hoven (Termaar)
  4. Biologisch melkveebedrijf De Koeberg (Sint Geertruid)
  5. Fruitbedrijf Huids (Vilt)

Waar kunt u natuurrijk Limburg vinden?

Biologisch melkveebedrijf De Koeberg Heerkuil, 1 6265NB Sint Geertruid

 

Bij de bedrijven staan verschillende activiteiten op de agenda voor het hele gezin. Denk hierbij aan rondleidingen, workshops, verkoopkraampjes, activiteiten voor de kinderen waaronder ponyrijden, spellen en springkussens. Uiteraard is er ook voor de inwendige mens gezorgd.