Een podcast opnemen over en in de natuur

Begin juni heeft veldmedewerker Mickeal samen met zijn vriendin Sandra (namens de Natuur van hier) een podcast opgenomen met podcastmakers Tjif en Tjaf.

Op zoek naar bijzondere vogels

In deze podcast trekt een groep enthousiaste vogelaars door Nederland op zoek naar bijzondere vogels die in Nederland te vinden zijn.
Voor het nieuwe seizoen zakt een deel van de podcastcrew af naar Limburg om hier op zoek te gaan naar typische soorten van het Limburgse landschap. De kampeertentjes werden opgezet in het weiland bij Mickeal en Sandra om een heel weekend lang in alle vroegte op zoek te gaan naar vogels.

3 afleveringen opgenomen in Limburg

In seizoen 5 worden maar liefst drie afleveringen (aflevering 3, 4 en 5) geweid aan het speuren naar vogels in Limburg. Onder andere de boerenlandsoorten kerkuil, patrijs, zomertortel en grauwe klauwier worden besproken, maar ook de kleurrijke wielewaal en bijeneter komen aan bod. Ook wordt er besproken hoe het agrarisch natuurbeheer de achteruitgang van een aantal van deze soorten kan tegengaan.

Wanneer kunt u luisteren?

Seizoen 5 van de podcast Tjif en Tjaf is vanaf eind juni te luisteren via Spotify en andere reguliere podcast-apps. Aflevering 3 is vanaf 24 juni te luisteren, aflevering 4 vanaf 1 juli en aflevering 5 vanaf 8 juli.

Meer lezen

Via de website van De Natuur Van Hier is vanaf 24 juni aanvullende informatie over de soorten en gebieden te lezen.

www.denatuurvanhier.nl