Excursie agroforestry netwerk

Excursie agroforestry netwerk

Op vrijdagmiddag 3 december vindt een excursie plaats over Agroforestry.

Red. gezien de corona perikelen is inmiddels besloten dat we de excursie omzetten naar een digitale presentatie. De excursie zelf, naar het bedrijf, gaat dus niet door (houden we tegoed).

Op 16 november is het Agroforestry Netwerk Limburg opgestart met het doel om kennis uit te wisselen en ondernemers te ondersteunen. Deze excursie is een eerste veldbijeenkomst van het netwerk. Nieuwe deelnemers zijn welkom.

Deze middag zijn we te gast op de Natlandhoeve, het gemengde bedrijf van Jos de Clercq (www.natlandhoeve.be).

De Natlandhoeve is een biologisch gemengd bedrijf. Dit betekent dat we landbouwproducten produceren zoals vleesrunderen, granen, gras en fruit. Daarnaast produceren we ook natuur en landschap zoals graslanden, houtkanten, hagen, poelen en hoogstamboomgaarden (met name kastanje). Het bedrijf heeft ervaring met agroforestry sinds 1994.

Het ene staat steeds ten dienste van het andere. Zo produceren natuurlijke graslanden natuurlijke planten en zijn ze voedsel voor het vee. Het vee produceert vlees, maar levert ook de mest voor de akkers. De akkers produceren voedsel voor de dieren, maar tevens granen voor ons, mensen. Hoogstamboomgaarden produceren noten en fruit, maar ook gras voor de dieren. Alle producten worden vanaf het bedrijf zelf vermarkt. Tijdens deze excursie deelt Jos zijn beweegredenen om te starten met agroforestry en zijn ervaringen.

Locatie: Natlandhoeve, Stokstraat 2, 3800 Zepperen te België

Aanmelden: Aanmelden voor deze bijeenkomst is verplicht en kan door een email te sturen naar Piet@RomboutsAgroeco.nl

 

Datum

3 december 2021
Expired!

Tijd

13:30 - 16:00

Locatie

Online

Organisator

Piet Rombouts
Email
Piet@RomboutsAgroeco.nl