Een geslaagde workshop op de zonovergoten Flora-akkers in Bruisterbosch St. Geertruid

Een geslaagde workshop op de zonovergoten Flora-akkers in Bruisterbosch te St. Geertruid!

Op deze zeer zonnige maandag 13 juni vond de workshop Flora-akkers plaats op de akkers van Leopold graaf d’ Ansembourg in het ‘idyllisch’ buurtschap Bruisterbosch in St. Geertruid.
Het was een leerzame en inspirerende avond en omgeving voor de 30 deelnemers die meer wilden weten over deze bijzondere vorm van akkerbeheer.

Inspiratie

Udo Prins van het Louis Bolk instituut en Peter Verbeek van Natuurbalans gaven onder het genot van een hapje en een drankje een boeiende presentatie over de ontwikkeling en het belang van de Flora-akkers in Nederland.Met de deelnemers trokken ze in 2 groepen de akkers in. Op deze akkers worden granen verbouwd die vaak lokaal verkocht worden, waaronder aan de Gulpener bierbrouwerij.

Succes van flora akkers:

Limburg telt nu 35 van deze akkers, die door ondersteuning van de provincie en het Elisabeth Strouven fonds de afgelopen 4 jaar tot wasdom zijn gekomen. Namens het Elisabeth Strouven fonds was Lara Klaassen programmamanager natuur aanwezig. Lara wilde graag de resultaten bekijken en horen hoe de aanwezige agrariërs reageerden tijdens deze workshop.

Workshop Flora akker
St Geertruid 2023

De Flora-akkers dragen bij aan het behoud en de versterking van de biodiversiteit in het agrarisch landschap.

Lees hier meer over flora-akkers

We gaan voor een tweede editie in Midden-Limburg op 23 juni

Peter Verbeek van Natuurbalans komt ook in Heel zijn verhaal doen en samen met de deelnemers in de akkers de resultaten bekijken. Stel hier je vragen over de mogelijkheden of kom gewoon kijken naar de resultaten die bijdragen aan de verbetering van de biodiversiteit.

Coöperatie Natuurrijk Limburg is er ook bij en ondersteunt Limburgse agrariërs die interesse hebben om ook een Flora-akker aan te leggen of te beheren. Wil je ook meer weten over deze unieke vorm van natuurinclusieve landbouw? Kom dan naar de informatieworkshop op 23 juni om 19.00 uur op de velden rond de Pannenhofhoeve in Heel.

Schrijf je nu in voor deze boeiende workshop “Flora-akker safari”

Meld je aan via:

inschrijven@natuurrijklimburg.nl

Onder vermelding van (bedrijfs)naam, woonplaats en aantal personen

We kijken uit naar je komst!