Kortingsactie steenuilen nestkasten

UPDATE:

De kortingsactie voor de steenuilenkasten is gesloten. Net zoals afgelopen jaar was de actie ook dit jaar weer een succes en zijn alle beschikbare nestkasten verkocht.

***************************************************************************************************************************

Na het grote succes van de actie van afgelopen jaar, vindt ook dit jaar weer een actie plaats voor de steenuil. ANLb-deelnemers kunnen met een flinke korting een steenuilen nestkast aanschaffen.

Met name interessant voor deelnemers met kleinschalig landschap zoals een hoogstamboomgaard.

ANLb-deelnemers bestellen voor € 55,- inclusief BTW een steenuilen nestkast. Normaal kost zo’n kast € 120,- tot € 150,-. Maar door co-financiering middels de SILG van Provincie Limburg en een eigen bijdrage van Natuurrijk Limburg kunnen wij deze kast met korting aanbieden aan onze ANLb-deelnemers.

Voor deze actie gelden een aantal voorwaarden* welke staan uiteengezet onder het formulier.

Wij voeren een administratieve en ecologische toets uit op alle bestellingen. Mogelijk neemt de veldmedewerker in deze fase al contact op. Bij een positieve beoordeling versturen wij de factuur per e-mail. Na betaling zal de veldmedewerker ervoor zorgen dat de kast bezorgd wordt. Het plaatsen van de kast doen ANLb-deelnemers vervolgens op eigen verantwoordelijkheid.

Natuurrijk Limburg wil graag de ingevulde gegevens (contact en locatie kast) delen met vrijwilligers van de steenuilen werkgroep Limburg. Mogelijk zit een vrijwilliger in de buurt die de nieuwe kast met regelmaat wil controleren.


*Voorwaarden:

 • Het invullen van de bestellijst verplicht de besteller tot het afnemen van de kast, na positieve administratieve en ecologische toets
 • Er is maar een beperkt aantal kasten beschikbaar, dus voor deze actie geldt: op = op
 • Besteller is actuele ANLb-deelnemer van Natuurrijk Limburg
 • Besteller heeft een positief advies om na afloop beheercontract eind 2021 in aanmerking te komen voor de volgende ANLb-beheerperiode (groen of oranje gemarkeerd door veldmedewerker)
 • Besteller heeft geen lopende conflicten/overtredingen/boetes met Natuurrijk Limburg
 • Er vindt een administratieve en ecologische toets plaats, en besteller staat open voor het bespreken van eventuele (aanvullende) beheerafspraken
 • Natuurrijk Limburg kan eenzijdig deelname aan deze actie weigeren op basis van een negatieve administratieve en/of ecologische toets
 • Na een positieve administratieve en ecologische toets zal de factuur worden verstuurd. Pas na betaling neemt de veldmedewerker contact op met de besteller over het bezorgen van de steenuilenkast. Bij aflevering kan de veldmedewerker ook advies geven over waar precies en hoe de steenuilenkast op te hangen.
 • Besteller draagt zelf zorg voor het plaatsen van de steenuilenkast, dit gebeurt op eigen verantwoordelijkheid en eigen risico
 • Besteller stuurt een e-mail naar info@natuurrijklimburg.nl met een foto van de geplaatste steenuilenkast (dit is een verplichting vanuit de subsidie)
 • Natuurrijk Limburg deelt in principe op bovenstaand formulier ingevulde gegevens met de leden van de steenuilenwerkgroep Limburg. Zij kijken vervolgens of er een vrijwilliger in de buurt zit die deze kast wil gaan controleren. Het kan dus zijn dat een vrijwilliger zich persoonlijk meldt bij de besteller. Dit contact loopt niet via Natuurrijk Limburg. Maar het is niet te garanderen dat er iemand beschikbaar is. Natuurrijk Limburg heeft geen overzicht van welke vrijwilligers gekoppeld zijn aan welke kasten.


Foto: Luuk Belgers

Let op: indien u eventuele begeleiding door een vrijwilliger van de steenuilenwerkgroep niet wenst, kunt u op het bestelformulier uitvinken dat u toestemming geeft voor het delen van uw gegevens.

Deze actie is mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg