2 gratis bijeenkomsten over Natuurinclusieve landbouw

Water langer vasthouden

Hoe dan?  Door meer ruimte te geven aan het landschap én door het herstel van natuurlijke processen. Doordat we niet alleen schoon water willen, maar ook water langer willen vasthouden in het landschap en de biodiversiteit willen verhogen. Samen met specialisten ervaringen delen.

2 gratis bijeenkomsten om bij te wonen in Zuid-Limburg

Veldexcursie natuurkrachtige landbouw op woensdag 15 november

Tijd: 15:30 tot 17:00

Locatie: Hei 15, Heiweg 9, 6265 NL  Sint Geertruid (hei15.nl)

Opzet: Bezoek aan meerdere agrarische collega’s met natuurinclusieve elementen in hun land

Ook landbouwgrond kan helpen bij het opvangen van regenwater om overstromingen te voorkomen en droogte tegen te gaan. Tijdens de veldexcursie Natuurkrachtige landbouw op woensdag 15 november laten agrariërs uit het Geul- en Gulpdal je zien hoe zij dat doen. Je gaat op bezoek bij een of meerdere agrarische collega’s met natuurinclusieve elementen op hun land. Na afloop is er ruimte om kennis en ervaring uit te wisselen betreffende natuurkrachtige landbouw.

Inspiratiesessie natuurkrachtige landbouw op donderdag 23 november

Tijd: 18:30 tot 20:00

Locatie: Lubosch Land, Ransdalerstraat 28, Ransdaal  (luboschland.nl)

Onderwerpen: subsidieregelingen, groen-blauwe dooradering, KPI’s en andere zaken die helpen bij het aanbrengen van natuurinclusiviteit op je land.

Ook landbouwgrond kan helpen bij het opvangen van regenwater om overstromingen te voorkomen en droogte tegen te gaan. Tijdens deze inspiratiesessie “Natuurkrachtige landbouw” krijg je meer informatie over de mogelijkheden.

Wil jij ook meedoen en/of meer informatie willen over de locaties?

Klik en schrijf hier in!

Kijk op de website via onderstaande link:

https://natuurkracht.org/natuurkrachtmaand