Veldbijeenkomst intensief kruidenrijk grasland (GLB)

Veldbijeenkomst intensief kruidenrijk grasland (GLB)

Op dinsdag 21 september 2021 wordt er vanuit de GLB-pilot ‘Groen, productief en levend Limburg’ een veldbijeenkomst over kruidenrijk grasland georganiseerd.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Arvalis, het Louis Bolk Instituut en Natuurrijk Limburg.

Tijdens deze veldbijeenkomst worden agrarische ondernemers en andere geïnteresseerden geïnformeerd en geïnspireerd over de voor- en nadelen van intensief kruidenrijk grasland*. Daarnaast worden verschillende graslandmengsels gepresenteerd en wordt alle praktijkkennis die het Louis Bolk Instituut in de afgelopen jaren verzameld heeft, gepresenteerd.

* LET OP: intensief kruidenrijk grasland is iets heel anders dan het ANLb-beheerpakket Kruidenrijk Grasland.  Dit zijn dus geenszins veldbijeenkomsten voor ANLb-deelnemers met dit beheerpakket.

In de GLB-pilot ‘Groen, productief en levend Limburg’ zijn gedurende twee jaar, vergroeningsmaatregelen in de praktijk getest en is ervaring opgedaan om hiermee goede input voor het nieuwe GLB te kunnen geven. De ambitie van Natuurrijk Limburg en Arvalis is om hiermee onder meer de beweging naar een natuurinclusieve landbouw, bereikbaar te maken voor iedere agrarische ondernemer. Kijk voor meer informatie over dit project op de projectenpagina.

Tijdens de bijeenkomst zijn we te gast op een perceel grasland van Thieu Bongers, kruising Leemvenweg, Lidwinastraat in Kelpen-Oler. Hier is de afgelopen jaren een experiment met verschillende kruidenrijke graslandmengsels uitgevoerd. De bijeenkomst duurt van 13.30 tot uiterlijk 15.30 uur.

Aanmelden is verplicht en kan door een email te sturen naar: wlemmers@arvalis.nl Geef hierbij aan of u ’s ochtends of ’s middags de bijeenkomst wilt bezoeken.

Foto: Harm Kossen

Datum

21 september 2021
Expired!

Tijd

13:30 - 15:30

Locatie

Graslandperceel Thieu Bongers
kruising Leemvenweg, Lidwinastraat in Kelpen-Oler

Organisator

Willemien Lemmers
Email
wlemmers@arvalis.nl