Bijeenkomst voor boerderijproof GLB vollegrondsgroenteteelt

Bijeenkomst voor boerderijproof GLB vollegrondsgroenteteelt

In deze bijeenkomst worden de verduurzamingsmaatregelen binnen het nieuwe GLB specifiek voor de vollegrondsgroenteteelt verder uitgediept. Deze avond wordt samen met de LLTB vakgroep georganiseerd.

Het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) wordt vernieuwd per 2021. Boeren en tuinders wordt vanaf dat moment gevraagd extra maatregelen te nemen op hun bedrijf die verbeteringen opleveren op het gebied van milieu, biodiversiteit en klimaat. Hiervoor ontvangen ze vervolgens een toeslag per hectare. Over het soort maatregelen en de zwaarte ervan mogen boeren en tuinders meepraten via de pilot Sectorale Bouwstenen. Het doel is een duurzaam, doelmatig en boerderijproof GLB.

Dit meepraten gebeurt via een enquête en deelname aan bijeenkomsten. Meedoen betekent werken aan een lijst maatregelen die niet alleen bijdragen aan een beter milieu, klimaat en biodiversiteit, maar ook goed inpasbaar zijn in de bedrijfsvoering en minimale administratie kosten.

Wil jij je stempel drukken op de maatregelen in het nieuwe GLB? Kom dan naar een van de bijeenkomsten die deze winter worden georganiseerd.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via het aanmeldformulier.

Twijfel je nog of deelname iets voor jou is? Laat je dan overtuigen door Jan van der Staak, melkveehouder uit Ysselsteyn.

Je kunt ook deelnemen via de online enquête.

Datum

13 januari 2020
Expired!

Tijd

19:00 - 21:30

Locatie

Restaurant Boszicht
Provincialeweg 2, Maasbree