Veldmedewerker Jac Mulders met pensioen

Met ingang van 1 juli stopt Jac Mulders met zijn werkzaamheden bij Natuurrijk Limburg. Jac is al vele jaren het bekende gezicht in de regio Midden-Limburg ten oosten van de Maas als het gaat om agrarisch natuur- en landschapsbeheer.

Jac was de drijvende kracht achter het beheer voor het donker pimpernelblauwtje, voor de akkervogels, florarijke akkers en andere projecten binnen het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb). Maar ook buiten het ANLb deed hij, namens uitvoeringscollectief Boeren met Natuur, veel projecten in gemeente Roerdalen en omstreken.

Voor iemand voor wie dit werk een tweede natuur is, is het niet gemakkelijk om alles los te laten. Ook ANLb-deelnemers en andere mensen in de regio zullen moeten wennen aan het idee dat Jac niet meer alles oppakt wat hem gevraagd wordt, als het gaat om natuur- en landschapsbeheer. We hopen echter dat eenieder meewerkt aan deze overgang, zodat Jac het ook makkelijker los kan laten.

Afscheid

Direct na de zomer zal er nog een jaarvergadering worden georganiseerd door uitvoeringscollectief Boeren met Natuur. Er zullen op dat moment drie bestuurders aftreden, en deze avond is tevens het afscheid van Jac. Uitnodigingen zullen t.z.t. persoonlijk verstuurd worden naar de betreffende deelnemers.

Wij zijn Jac in ieder geval erg dankbaar voor al zijn inzet de afgelopen jaren en doen ons uiterste best om te zorgen dat alles blijft lopen volgens de door Jac ingezette lijn.

Nieuwe veldmedewerker

De ANLb-deelnemers die begeleid werden door Jac zullen nu door iemand anders begeleid worden. Alle deelnemers met akkerbeheer zullen toegevoegd worden aan de portefeuille van Rik Schreurs. Rik is onze specialist op het gebied van alle akkerbeheer, provinciebreed. Jac was nog de enige veldmedewerker die naast Rik aan akkerbeheer deelnemerbegeleiding deed, en vanaf 1 juli is Rik dus de veldmedewerker voor alle ANLb-deelnemers met akkerbeheer. Rik zijn contactgegevens zijn te vinden op deze pagina.

Voor de begeleiding van al Jac zijn andere ANLb-deelnemers hebben we onlangs een nieuwe veldmedewerker aangenomen: Koen van Weelden komt per 1 september in dienst bij Natuurrijk Limburg als veldmedewerker. Tot 1 september kunnen eventuele vragen van deze ANLb-deelnemers gericht worden aan ons kantoor in Roermond.